Címlap

A Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóságon a litván rendőrségtől érkezett 5 fős delegáció tett szakmai látogatást 2015. november 30. és december 3. között. A delegáció tagjai a litván rendőr-főkapitányság képzési, pszichológiai, illetve korrupciómegelőzési szakterületéről érkeztek, valamint a civil szférából egy pszichológus is elkísérte őket. Látogatásuk célja a Főigazgatóság által folytatott vezetőkiválasztási eljárás megismerése, ugyanis jelenleg Litvániában Erasmus+ projekt keretében folyik ennek kidolgozása.

Első nap dr. Dános Valér nyá. r. vezérőrnagy, főigazgató köszöntötte a delegáció tagjait, bevezetésként elmondta, hogy a Főigazgatóságon jelenleg működő kiválasztási eljárási rendszer egy hosszú folyamat eredménye, amelyet a vezetőképzési rendszer tesz teljessé. Krauzer Ernő c. r. ezredes, főigazgató-helyettes tájékoztatást adott a Főigazgatóság feladatairól, majd Bobák Artur r. alezredes senior tréner a rendészeti vezetőképzés rendszeréről tartott előadást. Ezt követően dr. Malét-Szabó Erika r. alezredes a vezetőkiválasztási eljárás kialakításáról, elméleti hátteréről, az azt megelőző kutatásokról beszélt, míg Rigó Bernadett, központvezető a Vezetőkiválasztási Központot mutatta be.

Második nap Németh Klára, a Vezetőkiválasztási Központ munkatársa bemutatta a vezetőkiválasztási eljárás szakmai előkészítési feladatait, majd a Lightport Kft. képviselői tartottak prezentációt a kiválasztási teszt informatikai rendszeréről. Délután Prof. Dr. Münnich Ákos, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézet igazgatója a kiválasztási eljárás során alkalmazott tesztről tartott előadást.

Harmadik nap a páros, egyéni és csoportos AC feladatokról kaptak a vendégek tájékoztatást, majd – a résztvevők beleegyezésével – lehetőségük volt élőben megtekinteni egy-egy feladat végrehajtását.

Negyedik nap Rigó Bernadett a vezetőkiválasztás egyéni interjúinak lefolytatásáról, valamint az értékelések folyamatáról adott tájékoztatást, valamint bemutatta ennek informatikai felületeit is.

A litván delegáció sikeresnek értékelte szakmai látogatásukat, sok hasznos információval lettek gazdagabbak. Az előadások, prezentációk interaktív formában zajlottak, rengeteg kérdés merült fel, amelyekre sikerült választ kapniuk. Zárásként elmondták, hogy a jövőre nézve nyitottak az együttműködésre, de ezzel kapcsolatban a későbbiek során fognak nyilatkozni.

A látogatás során a szakmai tolmácsolási feladatot dr. Jankóné Lindmayer Anna, a Vezetőképzési Igazgatóság trénere látta el.

A képek megtekinthetők a Galéria menüpontban.

vissza

Események

A mai napon nincsen kiemelt esemény.

ÚJ Hszt.


RVV portál információ


RVV portál információ