Címlap

A Belügyi Tudományos Tanács Ünnepi Ülését 2015. november 27-én rendezték a Belügyminisztérium Márványaulájában.
Az ünnepség elöljárója dr. Felkai László közigazgatási államtitkár, a Belügyi Tudományos Tanács elnöke volt.
A levezető elnöki köszöntőt dr. Dános Valér nyá. r. vezérőrnagy, a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság főigazgatója, a Belügyi Tudományos Tanács ügyvezető alelnöke tartotta.
Megnyitójában dr. Felkai László megköszönte a Magyar Tudomány Ünnepe 2015 rendezvénysorozat körüli aktivitást a szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt.
Prof. Dr. Bokor József akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA Elnökségének tagja, az MTA SZTAKI tudományos igazgatója köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Kifejezte, hogy a színvonalas eseménysorozat a valós és a virtuális világ köré szerveződött és gratulált a rendezőknek a nívós szervezői tevékenységhez.
Dr. Felkai László köszöntötte Dr. Katona Géza professzor urat 90. születésnapja alkalmából és Prof. Dr. Finszter Géza professzor urat 70. születésnapja alkalmából.

Dr. Sabjanics István, a Belügyi Tudományos Tanács titkára a Magyar Tudomány Ünnepe 2015 rendezvénysorozat belügyi fejezete eseményeiről szóló tájékoztatójában ismertette, hogy 1997-től van lehetősége a tudomány iránt érdeklődőknek részt venniük a Magyar Tudomány Ünnepe programjain. Az évek során az eredetileg egy naposra tervezett rendezvény a nagy népszerűségére tekintettel egy hónapos eseménysorozattá bővült. Az idén a tudomány evolúciója címmel megszervezett program a valós és virtuális világok köré szerveződött. A felszólaló örvendetesnek találta, hogy nem kizárólag a belügyi szervek, hanem a rendvédelemhez és a rendészethez kötődő területek is bekapcsolódtak az eseményekbe. 2015-ben 16 rendezvény került bemutatásra, több hetes, hónapos előkészítés után. Az értékelő kiemelte, hogy a szervezők a legjobb előadók megkeresésére, továbbá a felmerülő kérdések komplex megközelítésére, valamint gyakorlat orientáció megvalósítására törekedtek. Köszönetet mondott a színvonalas rendezvényeket támogató mecénásoknak és a szervezésben közreműködő szakembereknek. Kifejezte reményét a NAV és a Testnevelési Egyetem lehetséges jövőbeni csatlakozását illetően a Belügyi Tudományos Tanács tevékenységéhez. Zárógondolataiban összegezte, hogy a Belügyminisztérium tekintetében a Magyar Tudomány Ünnepe 2015 rendezvénysorozat sikeresnek és eredményesnek értékelhető.

Levezető elnöki zárszavában dr. Dános Valér nyá. r. vezérőrnagy érzékeltette, hogy egy olyan belügyi rendezvénysorozat végére értek, amelyre méltán lehetnek büszkék.

Az elismerésben részesültek névsora megtalálható a csatolt dokumentumban.

A képek megtekinthetők a Galéria menüpontban.

vissza

Események

A mai napon nincsen kiemelt esemény.

ÚJ Hszt.


RVV portál információ


RVV portál információ