Címlap Magunkról Vezetők Rácz György
tűzoltó ezredes

Oktatási Igazgatóság
igazgató

Szakmai háttér:
1985 óta szolgálok a Belügyminisztérium hivatásos állományában tűzoltóként.
1985 – 1998 között a Belügyminisztérium Tűzoltóság Országos Parancsnoksága Tűzvédelmi Kiképző Intézetben (illetve annak jogutódjainál) tanári, főtanári, kiemelt főtanári, tanszékvezető-helyettesi beosztásokat töltöttem be. Oktató tevékenységem során tűzmegelőzési (igazgatási, hatósági, szakhatósági), műszaki, valamint informatikai tantárgyakat tanítottam.
Több alkalommal vettem részt a tűzoltóság képzési rendszerének módosításában, korszerűsítésében, az oktatási dokumentumok ki-, illetve átdolgozásában. Feladataim közé tartozott szakmai jegyzetek és egyéb oktatási segédanyagok összeállítása is.
1998 – 2006 között a Belügyminisztérium Oktatási Főosztályon (majd Oktatási Főigazgatóságon) teljesítettem szolgálatot. A főosztály, illetve a főigazgatóság hatásköre az oktatás-képzés vonatkozásában a rendőrség, a határőrség, valamint a katasztrófavédelmi szervek teljes körére kiterjedt.
2006 – 2011 között az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, majd az Önkormányzati Minisztérium Személyügyi Főosztályán láttam el a miniszter felelősségi körébe tartozó szakképesítésekkel és egyéb oktatási területekkel kapcsolatos oktatásigazgatási feladatokat. 2012. január 16-án bíztak meg a Belügyminisztérium Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság Oktatási Igazgatóságának vezetésével.

Hitvallás:
Meggyőződésem, hogy kizárólag a folyamatosan, magas szakmai színvonalon elvégzett munka teremtheti meg mind az egyén, mind a közösség boldogulásának alapját. Ehhez viszont az oktatás, a képzés az alap.

Elérhetőség:
Városi telefon: (+36- 1) 391-3556
BM telefon: 38-754
Fax: városi: (+36-1) 391-3507, BM: 38-707
Mobil: +36-20 259 4960
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

vissza

Események

A mai napon nincsen kiemelt esemény.

ÚJ Hszt.


RVV portál információ


RVV portál információ