Címlap Online kutatás Online kutatás és az adatvédelem

 

Köszönjük érdeklődését internetes kutatásunk iránt. Modern világunkban a világhálót használók növekvő száma azt eredményezi, hogy napról napra több ember véleményét lehet, sőt érdemes online módon vizsgálni. Ez a módszer jelentős idő- és költségkímélést tesz lehetővé minden kutatást végző intézmény számára. Ezért élünk magunk is ezzel a lehetőséggel, és kérjük Önt, szakítson néhány percet kérdőívünk kitöltésére.

Biztosíthatjuk Önt, hogy a kutatáshoz nélkülözhetetlen kérdőívek felhasználása kizárólag tudományos kutatásaink keretében történik, és nem célunk marketing tevékenységet végezni vagy bármit eladni, illetve reklámozni. Kifejezetten a rendészethez, a rendvédelemhez, a belügyi ágazathoz kötődő kutatásokhoz, valamint aktuális szakmai kérdésekben szeretnénk megismerni az Ön véleményét. Az adatgyűjtés interneten, önkitöltéses kérdőív formájában, kvantitatív módszerrel valósul meg. A kérdőívek kitöltése bár regisztrációhoz kötött, de a válaszok feldolgozása során biztosítjuk a válaszadás anonimitását. A kutatásunkban való részvétel, így a kérdőívek kitöltése teljesen önkéntes. Ezért ha Ön mégsem kíván részt venni a kutatásunkban, bármikor bezárhatja a kérdőívet, és elhagyhatja oldalunkat, adatai, információi automatikusan törlődnek. Ha netán meggondolná magát, visszatérhet oldalunkra és egy Önnek megfelelő időpontban kitöltheti az aktuális kérdőívet.

Internetes kutatásunk három szakaszból áll:

  1. Az internetes kérdőív kitöltése Ön által, valamint a szokásos szociológia szempontú adatainak megadása, és az esetleges levelezéshez szükséges, Ön által megválasztott elérhetőség (pl. telefonszám, e-mail cím);
  2. A kérdőív anonim feldolgozása, számítógépes adatfeldolgozó program segítségével;
  3. Visszajelzés a kutatás eredményeiről azok számára, akik ezt kifejezetten kérték, és ehhez biztosították elérhetőségüket.

A gyűjtött adatok védelmét a hatályos jogszabályi és etikai előírásoknak megfelelően biztosítjuk. A kérdőívben megadott személyes adatokat (demográfiai, településszerkezeti, egyéb szociológiai adatok, e-mail cím vagy telefonszám) harmadik személynek még akkor sem adjuk ki, ha ehhez Ön hozzájárulna. Ilyen kérést azonban nem intézünk Ön felé. Nem csupán a személyes adatait, hanem minden válaszát bizalmasan kezeljük, ezeket csak és kizárólag a kutatással kapcsolatban használjuk fel. Az Ön hozzájárulása nélkül e-mail címét és telefonszámát a visszajelzésen kívül más célra nem használjuk fel. Az információs önrendelkezési jog előírásainak érvényre juttatás érdekében tehát a személyes adatokat kizárólag az érintettek hozzájárulásával tárolja és dolgozza fel Intézetünk az adatállományaiban. Ugyancsak az adatvédelmi szabályokra tekintettel minden közreműködő számára követhetővé tesszük az adatfeldolgozás egész útját, vagyis hogy mely adatok, milyen célokra, ki által, hol és mikor kerülnek megismerésre, feldolgozásra. Igény szerint biztosítjuk valamennyi közreműködő számára, hogy a saját adatai tekintetében - más személy önrendelkezési jogának sérelme nélkül - betekinthet adatállományainkba.

Kérjük, a kérdőív kitöltésével járuljon hozzá kutatómunkánk sikeréhez, növelve annak értékét!

Köszönjük közreműködését!

vissza

Események

A mai napon nincsen kiemelt esemény.

ÚJ Hszt.


RVV portál információ


RVV portál információ