Címlap

A poszt-modern társadalmak újszerű kihívásokkal és elkövetési módokkal néznek szembe, így a rendészeti szakma hihetetlen felkészültséget igényel. Az elmúlt 20-25 évben tudatos építési folyamat zajlott a rendészettudományban, amelynek következő állomása lehet öt év múlva egy rendészeti doktori iskola, valamint egy kutatóintézet kialakítása – a Rádió Orienten Janza Frigyes, Tóth Nikolett és Sallai János mutatta be a terület fejlődését.

Az interjút anyagát ide kattintva olvashatja el.

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

 

2015. július 7-én 14 órától kapcsoljon a Rádió Orientre és ismerje meg a Magyar Rendészettudományi Társaságot.
Vendégeink: dr. Tóth Nikolett r. főhadnagy; prof. dr. Sallai János, az MRTT korábbi titkára; dr. Janza Frigyes, az MRTT főtitkára.

Kapcsolódjon be a műsorba, tegye fel kérdéseit!

 

Dr. Dános Valér ny. r. vezérőrnagy, a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság főigazgatója 2015. június 30-án ünnepélyes keretek között adhatta át 98 belügyi dolgozónak az intézmény által szervezett Rendészeti vezetővé és mestervezetővé képző tanfolyam sikeres elvégzését igazoló tanúsítványt.

Bővebben...

 

A rendészeti feladatokat ellátó személyek, a segédfelügyelők, valamint a személy- és vagyonőrök képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet 5. melléklete az alábbi pontokkal egészül ki:

„Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló 2012. évi CXX. törvény szerinti képzés és vizsga helyett elfogadható szakirányú képesítések és képzettségek a következők:

11. a katonai biztonsági és általános felderítő szakon vagy az igazgatásszervező szakon szerzett oklevél,
12. a katonai felsőfokú oktatási intézményben szerzett oklevél,
13. a középfokú katonai szakképzési intézményben szerzett képesítés.”

 

Hol terem a barátság, miért érdemes rendet rakni, mikor érdemes vagánynak vagy éppen bátornak lenni és kiállni az igazunkért? Ilyen és ehhez hasonló, nemcsak gyerekeket, de felnőtteket is foglalkoztató kérdésekre ad választ az Erdőváros meséi, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács új kötete, amelyről a szerző, Diószegi Judit, valamint a grafikus, Koncsek János beszélt a Rádió Orient műsorában.

A teljes műsort ide kattintva hallgathatja meg.

Az interjút anyagát ide kattintva olvashatja el.

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

 

Pályázati felhívás az ÁROP 2.2.17. „Új közszolgálati életpálya” c. kiemelt projekt keretében lebonyolítandó közszolgálati tréner-, és coachképzésre.

Bővebb infromációkért és jelentkezésért kattintson a Bővebben-re.

Bővebben...

 

vissza

Események

A mai napon nincsen kiemelt esemény.

ÚJ Hszt.


RVV portál információ


RVV portál információ