Címlap Magunkról Vezetők Dr. Sike Veronika
rendőr alezredes
vezetőképzési igazgató

Szakmai háttér:
2013.11.01 – vezetőképzési igazgató (Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság
2012.03.16 – 2013.10.31 – oktatási és képzési osztályvezető (Belügyminisztérium)
2012.01.01 – 2012.03.15. – dékáni hivatalvezető (Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar)
2009.12.16 – 2011.12.31. – mb. főtitkár (Rendőrtiszti Főiskola)
2005.12.01 – 2009.12.15 – rektori titkárságvezető (Rendőrtiszti Főiskola)
2000.11.01 – 2005.11.30 – nemzetközi referens (Rendőrtiszti Főiskola)
2000.07.01 – 2000.10.31 – vizsgáló (BRFK XXII. ker. Rendőrkapitányság)

Általam sokszor említett mondat, hogy rendőr jogásznak vagy jogász rendőrnek tartom magam (az adott helyzetnek megfelelően). 1997-ben kerültem a rendőrség berkeibe, amikor felvételt nyertem a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakra, nappali tagozatra (mai nevén NKE RTK bűnügyi igazgatási szak, bűnügyi szakirány, nappali munkarend). Akkor még 250-en voltunk rendőrtanoncok a nappali tagozaton egy évfolyamban, abból is 150-en bűnügyesek. Valószínűleg ennek és a Főiskola erős szocializációs hatásának köszönhetően teljes körűen asszimilálódtam és bennem is, mint valamennyi hallgatóban kialakították a „mi” tudatot, az általunk képviselt szervhez, szervezethez való erős kötődést. Úgy gondolom, hogy a Főiskola kiváló elméleti felkészítést biztosított számunkra, „belénk verték” a büntetőjogot, a büntető-eljárásjogot, és a szakmai tantárgyakat.
A főiskolai tanulmányaimat követően a BRFK-n sikerült elhelyezkednem vizsgálóként, a feladatot és a munkahelyi légkört egyaránt nagyon szerettem. Azonban, egyszer csak érkezett egy telefonhívás a Rendőrtiszti Főiskoláról, amely egész életemre kihatással lett, amelynek köszönhetően a szakmai karrierem az oktatás/képzés irányába teljesedik/teljesedett ki. Egy távozó kolléga helyére kerestek valakit, aki nyelveket beszél, és mivel én hallgatóként is tolmácsoltam egyszer-kétszer, így eszükbe jutottam. Ezt követte majd 12 év a Rendőrtiszti Főiskolán, ami leírva ugyan rengeteg idő, de nagyon hamar elszállt. Végig jártam egyfajta szamárlétrát, folyamatosan fejlődtem hála a sok támogatásnak, amit akkori vezetőimtől kaptam. Majd a rektor titkárságvezetőjeként, illetve később a jogi területért felelős vezetőként lehetőséget kaptam a bizonyításra, hogy megmutassam a bennem rejlő potenciált (amiről én nem tudtam, amit csak a vezetők láttak bennem). Nagyon hálás vagyok azért a támogatásért, amelyet a Rendőrtiszti Főiskola vezetése (a rektortól egészen a tanszékvezetőkig) irányomba tanúsítottak és remélem, hogy bizalmukat szakmai munkavégzésemmel, kitartásommal és terhelhetőségemmel megszolgáltam. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakulását követően lehetőséget kaptam a Belügyminisztériumban a belügyminiszter feladat- és hatáskörébe tartozó oktatás teljes spektrumát megismerni, felügyelni, illetve az esetleges fejlődési/fejlesztési irányokra rámutatni, javaslatokat tenni. Hihetetlen szakmai elismerés számomra, hogy a Belügyminisztériumban eltöltött „rövidebb idő” ellenére Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr a munkámat emléktárgy adományozásával honorálta, amikor az újabb szakmai kihívásoknak engedve az akkori BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság vezetőképzési igazgatói feladatait elvállaltam. Az ismeretalapú képzés után a kompetencia-fejlesztés irányába tolódott el a munkavégzésem fókusza. Mindennek köszönhetően folyamatosan szélesedik látóköröm az oktatás/képzés/fejlesztés terén.

Hitvallás:
Eddigi pozitív tapasztalataim azt mutatják, hogy a jól végzett munka elnyeri méltó „büntetését”, azaz mások is látják, észreveszik és értékelik. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, a helyünkön, vagy, ahogy a képzéseinket tanítjuk: megfelelő embert a megfelelő helyre.
Mindemellett hiszem, hogy a tehetséges fiatalokat fel kell karolni, támogatni, segíteni, nevelni és formálni kell őket, úgy ahogy anno engem formáltak azzá, aki most vagyok.

Elérhetőség:
Városi telefon: (+36- 1) 391-3530
BM telefon: 38-732
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

vissza

Események

A mai napon nincsen kiemelt esemény.

ÚJ Hszt.


RVV portál információ


RVV portál információ